Акценти
Начало / Общество / Малки коледарчета и сурвакарчета шетат днес в Плевен (снимки)

Малки коледарчета и сурвакарчета шетат днес в Плевен (снимки)

За здраве и берекет наричаха в Община Плевен

Малки коледарчета и  сурвакарчета от Центровете за настаняване от семеен тип в Плевен и десет от СДГ „Теменуга” в града наричаха за здраве, благоденствие, радост и щастлив живот в Община Плевен. Гостите бяха посрещнати от зам.-кметовете арх. Невяна Иванчева и Милен Яков, от секретаря на Община Плевен Паулина Кирова, както и от директора на Дирекция  „Финансово – счетоводна дейност и управление на собствеността” Евгени Генов.

Арх. Невяна Иванчева пожела на малчуганите Дядо Коледа да изпълни желанията им, да постигнат мечтите си, да имат верни приятели и най-вече – да са здрави. Тя сподели и свой детски спомен: „Моята баба казваше: късметът си е късмет, но трябва да си го накъсметиш. Така че човек трябва да полага и доста усилия, за да има късмет в живота. Желая ви го от все сърце!”.

Коледарчетата благословиха:

Сребро, злато се ляло,

та през порти преляло.

Че се ляло вред по ниви, по лозя и по градини,

по кошари с овчици, по хамбари с пшеница, по тавани с медовина.

След като сурвакаха домакините, малките гости си тръгнаха с пълни с лакомства торбички и весели усмивки.

Следваща Предишна
koledari 6община
koledari община
koledari 4община
Следваща Предишна

Коледарчета от ЦДГ „Звънче” искрено развълнуваха областния управител Ралица Добрева

5-годишни коледарчета и моми от група „Пчеличка” на ЦДГ „Звънче” бяха скъпи гости в Областна администрация.  Да ги посрещнат излязоха областният управител Ралица Добрева, зама.-областните управители Красимир Иванов и арх. Бойко Балтаков, служители от администрацията. Да поздрави коледарчетата дойде и народният представител Владислав Николов.

„Мили деца, направихте този празник настина незабравим за всички нас. Благодаря ви за прекрасното изживяване.”, каза Областният управител Ралица Добрева. Тя изказа специална благодарност и към директора Даниела Дончева и учителите, които с работата си с талантливите деца на Плевен, правят нещо незаменимо, нещо изключително ценно – препредават и запазват живи уникалните български народни традиции.

Директорът на детската градина Даниела Дончева благодари на областния управител Ралица Добрева за гостоприемството и пожела спорна, здрава и щастлива нова година на целия екип на областна администрация.

И както повелява традиция добри гости коледари се изпращат с добра дума и дарове. Всички деца получих торбички с плодове и вкусни лакомства и с пожелание за много подаръци от Дядо Коледа,  щастливи усмивки и много игри през новата година.

Следваща Предишна
IMG_6609коледарчета - област
IMG_6626коледарчета област
IMG_6636коледарчета област

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Следваща Предишна

 

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...