Акценти
Начало / Култура / Малките художници от Червен бряг приключиха успешна година

Малките художници от Червен бряг приключиха успешна година

награди

Близо 60 деца от първи до осми клас се подготвят в Школата по изобразително изкуство към Центъра за работа с деца в Червен бряг. През годината те представиха четири големи изложби и участваха в 13 национални и международни конкурси.

В последният час преди лятната ваканция ръководителят на школата Нина Горанова връчи на малките художници грамоти и медали, пристигнали от поредните им блестящи представяния. Те бяха от участията им в Националния конкурс „Детство мое” в гр. Ловеч – първо място за Виктория Сашкова и трето за Лора Йошкова. На Областния конкурс „С очите си видях бедата” – две втори места за Божидар Маринов и Мария Василева и две трети – за Тони Костадинов и Цветелина Венова. Трето място за Магдалена Цекова от Националния конкурс „Крава, кравички, сирене и млекце” от гр. Никопол и поощрителна награда за Камелия Илиева, още едно трето място за Мария Тодорова от друг престижен Национален конкурс – „Земята наш дом” в гр. Силистра и от Националния конкурс „Мила Родино” в с. Рупци. Две трети места от Националния конкурс „Моят малък свят” в гр. Русе за Ивелина Петкова и Мария Тодорова и най-ценните им призове – първо място за Петя Спасова от Международния детски фестивал „Лачени обувки” от гр. Берковица, както и едно второ за Ивалина Йорданова, трето за Тони Костадинов и поощрителна награда за Мария Тодорова от същия форум.

Удоволствието да връчат наградите на децата имаха секретарят на Община Червен бряг Антоанета Костадинова и Мариана Ценкова – ст. експерт в Дирекция „Хуманитарни дейности”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...