Акценти
Начало / Последни новини / Малката плевенска шахматистка Нора Рашева се готви за два международни форума

Малката плевенска шахматистка Нора Рашева се готви за два международни форума

Седемгодишната състезателка на СКШ „Плевен XXI“, която стана държавна шампионка при най-малките момичета, провежда интензивна подготовка за предстоящите си участия извън страната. От 20 юни в сутрешните часове Нора посещава ежедневно тренировките в Центъра за работа с деца в рамките на Летните ваканционни дни. Вечер тя се готви в клуба на бул.“ Скобелев“ 20 в индивидуални или групови тренировки заедно с децата от школата на клуба. От 25 юли Нора ще има възможност да премери сили с две гостенчета с изяви в шаха от Франция, които изявиха желание да се включат в заниманията на треньорката мс Христинка Илиева в нашия град. От 26 до 28 юли Нора Рашева ще изиграе открит турнир в Хасково, където ще може да натрупа опит и да повиши международния си рейтинг.

138нора рашева

На 4 август заедно със своята треньорка малката шахматистка ще замине за Чехия, където ще представи страната на Шампионата на Европейския съюз във възрастова група до 8 години. В края на август Нора ще участва на Национална купа „Морско конче“ в кк „Златни пясъци“. Планирани са още два старта на турнири в Кнежа през септември и на „Купа Плевен XXI“ на 8-9 октомври. От 18 до 31 октомври предстои най-важното състезание – Световното първенство в Грузия, за което Нора спечели квота като държавна шампоионка. „Бронзовият медал на русенката Диляна Иванова в тази възрастова група от Световното в Гърция м.г. ни прави оптимисти и за представянето на Нора“, сподели нейната треньорка Христинка Илиева.

нора рашева-христинка илиева

За да замине Нора и нейната треньорка на двата международни форума, Община Плевен предостави средства. „УС на СКШ „Плевен XXI“ сърдечно благодари на кмета г-н Спартански за гласуваното доверие и оказаната подкрепа на нашата състезателка. Благодарности и за Татяна Кирилова и Милен Георгиев, които също оказаха финансова помощ за участието на Нора на предстоящите ЕП и СП“, каза още мс Илиева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...