Акценти
Начало / Култура / Мажоретният фестивал в град Левски – слънчев празник на младостта и красотата

Мажоретният фестивал в град Левски – слънчев празник на младостта и красотата

Празнично дефиле и концертна програма на мажоретните състави от три възрасти на град Левски, състави от градовете Летница, Павликени, Горна Оряховица, Велико Търново и младежкия духов оркестър Youth Brass Band на град Ловеч с ръководител Тотко Рогашки зарадваха днес жителите и гостите на град Левски .

Кметът на община Левски Любка Александрова приветства с добре дошли всички на мажоретния фестивал, празникът  на красотата, грацията и съвършенството.

Фестивалът се организира  от  Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в гр.Левски под надслов  „С танц и красота да направим по – добър света”  и има за цел да популяризира и съдейства за развитие на извънкласни и извънучилищни дейности  за  превенция на рисковото поведение .

Възникнал преди 7 години в  резултат на упорития труд и постиженията на мажоретните  състави на гр.Левски с ръководители Валя Маркова  и Соня Дунева и подкрепата на Община Левски, шестото издание на фестивала е поредно доказателство за професионализма, хъса и желанието на златните момичета на град Левски с танц и красота да направят по-добър света.

Мажоретният фестивал днес беше и с благотворителна кауза – набиране на средства за лечението на  Хриси.

Златните момичета на град Левски – шампионки на България в Националния фестивал „Мадарски конник” с ръководители Валя Маркова  и Соня Дунева откриха фестивала. Момичетата на град Левски вече пишат история, в която трето поколение мажоретки и деца от детските градини днес зарадваха публиката.В своето дебютно участие мажоретките от втора възрастова група се класираха на второ място в Националния фестивал „Мадарски конник”.

Приятна изненада за публиката днес беше танцът на мажоретките от трите възрастови групи, който те сами са създали.

Днес на площада в град Левски много настроение на публиката подариха и :  Мажоретен състав към ОУ ”Вичо Грънчаров”гр.Горна Оряховица с ръководител от основаването му до сега Розалия Нанкова носител на многобройни престижни отличия ; МС към ОУ „Св. Климент Охридски”гр.Павликени с ръководител Румяна Недкова за четвърти път участници във фестивала ; МС към Териториалната агенция на НАП гр.Велико Търново любимци на публиката ; МС „Дъга”към НЧ”Н.Й.Вапцаров”гр.Летница –редовни участници във фестивала в Левски с ръководител Соня Дунева ; духовият оркестър от гр.Ловеч с р-л Тотко Рогашки.

Кметът на община Левски Любка Александрова с благодарност ,че заедно с красота искаме да направим по-добър света,   връчи на всички участници плакет за отлично представяне на мажоретния фестивал.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...