Акценти
Начало / Общество / Мажоретният състав при Община Левски стана шампион на България

Мажоретният състав при Община Левски стана шампион на България

Мажоретният състав на град Левски с ръководител Валя Маркова стана шампион на България  на Петия Национален фестивал на мажоретния танц „Мадарски конник”, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Домакин на фестивала, който се проведе в почивните дни, беше Шумен.

Мажоретките на град Левски спечелиха две първи места и доказаха, че са най-добри в България в категориите 100 метра дефиле и традиционал корпус, в които миналата година станаха вицешампиони. Момичетата завоюваха и трето място в категория „Помпон”.

Това е трето участие на мажоретния състав при Община Левски в Националния фестивал на мажоретния танц, който доказа своето прогресивно развитие. Сред над 400 мажоретки от Шумен, Бургас, Свиленград, Търговище, Нови пазар, Панагюрище и Пазарджик, 20 момичета от град Левски достигнаха върха и получиха признание за упорития си труд, чар и талант.

С това обаче тематичните прояви не спират. На 1 юни под патронажа на кмета на Община Левски Любка Александрова в града ще се проведе мажоретен фестивал. Той се организира за втора поредна година и е посветен на Международния ден на детето. 260 мажоретки, 10 мажоретни състава от седем населени места – Варна, Троян, Дряново, Ловеч, Павликени, Обнова и Летница, са заявили желанието си за участие в „Мажоретен фестивал Левски 2013”. Инициативата ще започне с празнично дефиле и ще продължи с тържествен концерт пред Община Левски. Два духови оркестъра, от Троян и от Варна, също са заявили желание за участие.

Организаторите от Община Левски обещават грандиозно и интересно шоу както за жителите, така и за гостите на града и общината.

 

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...

Един коментар

  1. Браво на мажретките от Левски, поздравления за общината. Ще очакваме и фестивала в град Левски на 1 юни