Акценти
Начало / Спорт / Любомир Тодоров е сред водещите голмайстори на Северозападната „В“ група през изминалия сезон

Любомир Тодоров е сред водещите голмайстори на Северозападната „В“ група през изминалия сезон

Любомир Тодоров

Един от най-опитните футболисти на Спартак (Плевен) Любомир Тодоров е сред водещите голмайстори на Северозападната „В“ група през изминалия сезон 2013/2014 г., пише plevensport.eu. Централният нападател на „синьо-белите“ заема второто място в крайното класиране на най-добрите реализатори в групата с 27 попадения. На върха в класацията с цели 41 гола е играчът на Локомотив (Горна Оряховица) Тихомир Кънев, а на призовата трета позиция е друг футболист на горнооряховските „железничари“ – Любомир Генчев с 25 точни удара във вратата на противниците. Плевенският таран Любомир Тодоров изигра един много добър сезон, макар че старши треньорът на Спартак Бойко Цветков беше принуден от обстоятелствата да го преквалифицира в нападател, тъй като нямаше особен избор за този пост, след като тимът беше напуснат в края на предишното първенство от редица основни играчи.

Тодоров обаче пасна като дялан камък в атаката на плевенчани и наниза доста голове, като показа и завидни умения при изпълнението на пряк свободни удари. Целият сезон играта му беше доста постоянна, без особени приливи и отливи, като отборът откри в негово лице истински лидер, готов да поведе съотборниците си към успеха.

На второ място от играчите на Спартак по реализаторски умения е нисичкият халф Йоан Петков, който също направи доста добър сезон, подплатен с 9 гола. Трети със 7 попадения сред футболистите на плевенския тим е младият атакуващ играч Венцислав Миленов, който ако не беше получил контузия в началото на пролетния полусезон, може би щеше да вкара още повече голове. В подреждането на топ-реализаторите на Спартак следва новото попълнение Альоша Илиев, който намери 4 пъти мрежата на съперниците. Дошлият през зимата от Ботев (Луковит) краен нападател също получи нелепа контузия, която го остави извън състава до края на сезона и го лиши от още възможности за доказване на реализаторските му умения.

По 3 попадения за „синьо-белите“ през настоящата кампания вкараха опорният халф Тихомир Тодоров и снажният защитник Теодор Михайлов. С по 2 гола се отчетоха за Спартак младокът Даниел Цветков, централният бранител Мариян Симеонов, завърналият се в отбора Васил Шопов и напусналият през зимната пауза в посока Партизан (Червен бряг) защитник Милен Тодоров.

В края на своеобразната класация с по 1 гол са капитанът Атанас Атанасов, резервният бранител Светослав Кръстев и крилото Ивайло Дангуров, който също се раздели с плевенчани през зимата, като замина в посока аматьорските лиги на Германия.

Два пъти футболисти на Спартак си отбелязаха автоголове – Милен Тодоров в домакинското реми 1:1 с Етър (Велико Търново) и Теодор Михайлов, който вкара в собствената си мрежа при домакинския успех с 3:2 над Левски 2007. Също на два пъти и противниковите играчи си вкараха автоголове, които бяха записани на сметката на Спартак. Това сториха Цветослав Игнатов от Партизан (Червен бряг) в домакинското равенство 3:3 и Цветан Михов от Трявна при разгрома в Плевен с 5:1 в началото на април.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...

Един коментар

  1. Биляна матеева

    Най накрая изгря и нашата звезда знаех си че рано или късно ще се случи браво Люби !