Акценти
Начало / Здравеопазване / Любка Александрова ориса първото бебе за годината в община Левски

Любка Александрова ориса първото бебе за годината в община Левски

Бабинден празнуваха днес в Отделението по акушерство и гинекология  на МБАЛ-Левски. Празникът беше повод кметът на Левски – Любка Александрова, да ориса първото бебе за годината на община Левски. Това е  малкият Георги от с.Асеновци, който се е родил на 9 януари с помощта на завеждащ-отделението д-р Христо Дъбнишки и акушерка Росица Дамянова.

Любка Александрова пожела на Георги и на неговото братче да  растат здрави и щастливи и да останат в Левски .Майката – Мария Иванова,  получи подаръци – играчки ,памперси и спестовен влог от 100 лв.

Любка Александрова поздрави  всички, работещи в отделението, в което се ражда животът. Пожела им  здраве и все така с любов и отдаденост да работят , защото  техният труд осмисля живота на хората.

Към поздравите за празника се присъедини и управителят на болницата Евгения Иванова.

Детски танцов състав ”Звънчета” и Фолклорна формация „Северняшка огърлица” поздравиха с песни и танци всички за празника.

От началото на годината в Отделението по акушерство и гинекология в болницата в Левски са се родили три деца.  През изминалата 2016 година в отделението  са проплакали 69 бебенца , с 30 по –малко от предходната. Много от родилките са и от съседни общини Летница, Павликени  и  Свищов.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...