Начало / Общество / Любители на високи скорости тормозят жителите на Обнова

Любители на високи скорости тормозят жителите на Обнова

PIC_0777aмвр-среща-обнова

Жителите на Обнова се оплакаха от редовния тормоз на автохулигани, които карат с много над позволената скорост по централния път през селото, по време на провелата се среща с директора на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов и комисар Йордан Дундаков – началник на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Плевен. В срещата, която се е провела вчера, е участвало ръководството на РУМВР Левски, съобщават от пресцентъра на МВР – Плевен.

Пътната безопасност се е очертала като основен проблем за жителите на селото – рисковете на главния път, ограничаването на предпоставките за възникване на тежки ПТП в селото и неподускането на груби нарушения на Закона за движение по пъщитата. Жителите са посочили конкретни случаи за нарушения и автохулиганства, безнаказаност на водачите на тежкотоварни автомобили и млади водачи, любители на авто и мото спорта.

PIC_0774aобнова среща

„Ангажираме се да работим съвместно с кмета на село Обнова  в сферата на пътната безопасност”, е подчертал директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов. – За постигане на повече сигурност ще организираме съвместни срещи с представители на различни институции и ще направим конкретни предложения до Агенция „Пътна инфраструктура“ за подобряване на пътната маркировка в селото.“

Комисар Йордан Дундаков е коментирал, че всички мерки, които предприема полицията са съобразени с изискванията на националното законодателство и ще продължи прилагането на добрите практики в сферата на пътната безопасност. Но поставянето на неравности или повдигнати участъци, направата на „легнали полицай“ в населено място може да доведе до нови пътни злополуки и не е най-ефективно средство за гарантиране на пътната безопасност, е обяснил комисар Йордан Дундаков. Един от начините за подобряване поведението на шофьорите е монтирането на камери.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...