Акценти
Начало / Общество / Военнослужещи от Белене участват в разчистването около ВМЗ-Сопот

Военнослужещи от Белене участват в разчистването около ВМЗ-Сопот

Иганово
Снимка:МО

Специализирана тактическа група продължава дейностите по разузнаване и повърхностно прочистване на района на складовата база на ВМЗ-Сопот до село Иганово, разположен в еднокилометровия периметър от епицентровете на двата взрива. В състава й са включени 35 военнослужещи от военни формирования 28 880 – Белене и 34 750 – Карлово. Ръководител на групата е майор Николай Николаев от военното формирование в Белене.

Досега военнослужещите от Сухопътните войски са обезопасили 22 621 дка земеделски земи и 2 639 дка в района на складовата база на ВМЗ-Сопот до с. Иганово, съобщават от Министерството на отбраната. До днес военнослужещите са открили и предали на представител на РПУ- Карлово общо 2 919 боеприпаса, както и 13 537 остатъци от боеприпаси без взривно вещество и 1 159 кг скрап, които са предадени на ВМЗ-Сопот.

Оставащата площ до приключване на действията на военнослужещите в този район е 590 дка.

Продължава готовността на военнослужещите да обезопасят отделни участъци извън зоната на операцията при постъпили сигнали от представители на местната власт или на органите на МВР за осигуряване безопасността на населението.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...