Акценти
Начало / Последни новини / Лъвчетата на „Петромакс” спечелиха 10 златни, 4 сребърни  и 10 бронзови медала от Купа Габрово

Лъвчетата на „Петромакс” спечелиха 10 златни, 4 сребърни  и 10 бронзови медала от Купа Габрово

На 20 и 21 октомври 2018 се проведе Национална карате Купа Габрово за възрастови групи – деца, кадети, джуниори, мъже и жени. Национална Купа Габрово е мероприятие от редовния годишен  спортно-състезателен календар на Българската Национална Федерация Карате /БНФК/. Домакин на състезанието е Карате Клуб Столетов – Габрово. На татамитата мериха сили 29 карате клуба от страната с общо 532 участници в различните дисциплини – ката и кумите – отборни и индивидуални. Състезанието откри кметът на Габрово Таня Христова.

Плевенският клуб за бойни изкуства „Петромакс” участва в състезанието с 19 от своите каратеки, водени от треньорите сенпай Деница Панталеева и сенпай Маргарит Попов. Лъвчетата на „Петромакс” се прибраха в Плевен с 10 златни медала, 4 сребърни  и 10 бронзови титли, с които класираха клуба си на 2-ро място в крайното комплексно класиране по медали от състезанието. На първо място се класира Софийския КК „Никон“, а на трето място са КК „Шурикен“ от град Кюстендил. При отделното класиране по възрастови групи от състезанието КБИ Петроамкс се класира на 2-ро място при кадети и джуниори и на 1-во място при мъжете и жените.

Отлично представяне направиха отборите на клуба при отборните дисциплини: При дисциплината ката отборно 14-17г. /кадети и джуниори/ – отбора на Петромакс в състав от Любослава Литкова, Борислава Кирилова, Веселина Веселинова се класира на Първо място. Възпитаничките на Спортно училище „Георги Бенковски“ Плевен със спорт карате към школата на Петромакс надвиха опоненти от КК „Самурай“ от Добрич – окичиха се със златни медали и грабнаха шампионската титла. При дисциплината ката отборно възрастова група жени, отбора на Петромакс  в състав от Ивет Горанова, Габриела Горанова, Виктория Росева срешнаха на финала Карате Клуб „Атнес“ град Троян. Плевенските състезателки демонстрираха чудесни умения, надиграха опонентките си и грабнаха още една шампионска титла за клуба. Отборите жени на КК Атнес и КБИ Петромакс се срещнаха на финала и при отборната дисциплина кумите, където Ивет Горанова, Виктория Росева, Габриела Горанова и Десислава Пешева още веднъж извоюваха Шампионска титла на школата си и се качиха на най-горното стъпало на състезателната стълба за награждаванията.

При индивидуалните дисциплини ката и кумите по категории и възрастови групи, лъвчетата на КБИ Петромакс имат следните класирания:

Деца:

1.Николай Минковски- категория до 50 кг.- 1 място

2.Симеон Нончев- категория до 40 кг.- 3 място

3.Рая Хинкова- категория до 32кг.- 2 място

4.Веселин Борисов-категория +55кг. – 3 място

Кадети и джуниори:

1.Евгени Йорданов- ката- 2 място

2.Евгени Йорданов- кумите; до 57кг.- 2 място

3.Любослава Литкова-кумите; до 47кг.-3 място

4.Борислава Кирилова-кумите; до 54кг.-5 място

5.Кристиян Веселинов-кумите, до 57кг.-3 място

6.Никола Христов- кумите; до 70 кг.- 1 място

7.Генади Стефанов-кумите; до 70 кг.-3 място

8.Румен Бунев- кумите; + 70кг.- 3 място

9.Веселина Веселинова- кумите; до 59 кг.-1 място

10.Веселина Веселинова- ката индивидуално-1 място

11.Валентин Сачански-кумите; до 61кг.- 3 място

12.Теодор Димитров- кумите; до 68 кг.-1 място

13.Цветослав Босилков- кумите; до 68 кг.- 2 място

Мъже и жени:

1.Ивет Горанова-кумите; до 61 кг.-1 място( 24 секундна среща на финал)

2.Ивет Горанова-ката индивидуално-1 място

3.Габриела Горанова- кумите до 55кг-3 място

4.Виктория Росева- кумите до 55кг.-3 място

5.Десислава Пешева- кумите до 50 кг.- 3 място

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...