Акценти
Начало / Икономика / Лидерът на КНСБ : Ще настоявам пред премиера за изплащане веднага на поне една заплата в „Напоителни системи”

Лидерът на КНСБ : Ще настоявам пред премиера за изплащане веднага на поне една заплата в „Напоителни системи”

КНСБ

Първият въпрос, който ще поставя днес на срещата си с премиера Пламен Орешарски ще бъде незабавно да бъде преведена поне една заплата на работещите в „Напоителни системи”. Това съобщи лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред журналисти в Плевен. Той допълни още, че с председателя на КНСБ в Плевен Янчо Андонов са подготвили писмо до кмета проф. Димитър Стойков, до местното ръководство на ЧЕЗ и до директорите на детски заведения в града, с което апелират да проявят разбиране към ситуацията, в която са изпаднали работещите в „Напоителни системи” и да им дадат известна отсрочка със сметките.

Пламен Димитров апелира и към гладуващия вече осми ден Петър Стоянов да не поставя живота си под заплаха и да пристъпи към щафетна гладна стачка. 62-годишният електроженист от „Напоителни системи” – Плевен започна гладна стачка, защото вече трети месец той и колегите му не са получавали заплати.

От КНСБ са готови за протестна акция в София, ако до края на месеца не бъдат предприети действия за решаване на въпроса с възнагражденията в дружеството. Искането е веднага да бъде преведана една заплата, а до края на март държавата да преведе всичко дължимо на работещите в „Напоителни системи”. По думите на синдикалистите  ще са нужни около 1.5 млн. лв., за да бъде изплатена първата от трите забавени заплати на 1 900 работещи в дружеството.

Междувременно на 21 март работниците от „Напоителни системи” – Плевен ще излязат на протест. Часът и мястото в момента се уточняват.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...