Акценти
Начало / Последни новини / Лидерите в НБЛ пожелаха купата на България

Лидерите в НБЛ пожелаха купата на България

Първите два отбора в класирането на Националната баскетболна лига – Левски Лукойл /София/ и Балкан /Ботевград/, както и четвъртия в подреждането на настоящия сезон – Рилски спортист /Самоков/ са кандидатите за домакинство на Финалната осмица от турнира за купата на България при мъжете. Родната баскетболна федерация ще определи домакина в началото на следващата седмица. И трите града вече са приемали турнира – Ботевград през 2016 г., София през 2014 г., а Самоков през 2012 г. Някои изисквания не позволиха на част от клубовете /сред които и плевенския Спартак/ да се кандидатират за домакин на надпреварата. Важно условие е желаещите да разполагат с функционална зала, с възможност за две трибуни, заради условията по сигурността. „Колодрума“ /Пловдив/, „Арена Самоков“, „Дворец на културата и спорта“ /Варна/, „Универсиада“ /София/, „Арена Армеец“ /София/ и „Арена Ботевград“  са залите, които могат да приемат турнира.

Другата новост в предстоящото издание е, че ще е във формат Финална осмица. /За последно по тази формула се проведе през сезон 2016/2017 г. в Пловдив. През изминалите две години носителят на трофея се определяше след мачове на разменено гостуване през сезона и финал на неутрален терен./

През миналогодишното издание Спартак отпадна на четвъртфинала след две загуби от Академик /София/. Купата вдигна Левски Лукойл след като победи Берое /Стара Загора/ в Панагюрище.

Предстоящият жребий ще се тегли след изиграването на 18-ия кръг на НБЛ, когато ще е ясно кои са първите 8 отбора, защото ще има четири поставени и четири непоставени.

Носителите на трофея …

18 пъти – ЦСКА /София/

13 – Левски /София/

11 – Лукойл-Академик /София/

4 – Балкан /Ботевград/, Черно море /Варна/

3 – Спартак /София/

2 – Локомотив /София/, Славия /София/, Черноморец /Бургас/

1 – СПАРТАК /Плевен/, Компакт /Димитровград/, Рилски спортист /Самоков/, Берое /Стара Загора/.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...