Акценти
Начало / Култура / Весела Димова представя нова поетична книга

Весела Димова представя нова поетична книга

„Когато въздухът е лунен” е новата стихосбирка на Весела Димова, която  ще бъде представена с авторски рецитал на 10 януари. С подходящи музикални произведения ще допълнят внушението на словото Божидара Ивайлова (флейта), Александрина Александрова (флейта) и Кристияна Стоянова (китара) – ученички от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен.
Със свои изпълнения ще се включат още Николай Михайлов (китара), Чавдар Вълков (цигулка), Боряна Бешева и Даниел Меса (класическо пеене) и Десислава Йотова и Милчо Петров (танци). Фон на поетично-музикалната вечер ще са пейзажите на художничката Милена Русинова, чийто творчески път съвместява Плевен и Париж.
Събитието е част от културния форум Артсцена „Измерения“. Началото е от 19 часа в хотел-ресторант „Ростов”. Входът е свободен.

Весела Димова е моминското име и артистичният псевдоним на д-р Весела Томова, д.м. лекар-кардиолог. В момента е началник на Вътрешно отделение в УМБАЛ „Св. Марина“ – Плевен, а до пролетта на 2015 г е била началник на Отделение за интензивно лечение към Втора клиника по кардиология – УМБАЛ – Плевен и асистент към Медицински университет – Плевен, катедра „Кардиология, пулмология и ендокринология“. Автор е на повече от 60 научни публикации в областта на кардиологията, в т.ч. съавтор в пет учебника. Стихове пише от дете. Печатала е свои литературни творби в наши и чужди издания. По нейни стихове са създадени песни. Автор е и на стихове на руски език, превърнали се в текстове на романси. Стиховете на Весела Димова са превеждани и публикувани на руски, румънски, македонски, арабски, португалски. Член е на Съюза на българските писатели, на Международния клуб на лекарите – писатели, на Дружеството на плевенските писатели и на ръководството на Клуба на дейците на културата – Плевен. Двукратен носител е на награда за литература „КДК-арт“ (ежегодна награда на Клуба на дейците на културата – Плевен); обявена е за „Плевенчанин на годината“ за 2008 г. (награда, учредена от МЦ „КИРМ – Св. Елисавета“ – Плевен).

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...