Акценти
Начало / Общество / Лекция за кърменето проведе днес Ла Лече Лига пред плевенчанки

Лекция за кърменето проведе днес Ла Лече Лига пред плевенчанки

Ла Лече Лига

Днес в Арт център Плевен неформалната група с подкрепа на Ла Лече Лига в града ни организира поредната среща с бъдещи и настоящи майки. Тя се проведе в две части: лекция „Често задавани въпроси за кърмене” и представяне на книгите от заемната библиотека на групата.

На срещата присъстваха както настоящи, така и бъдещи майки, но този път не липсваше и мъжко присъствие за подкрепа. Целта на мероприятието беше да се изяснят голяма част от множеството въпроси, които изникват пред майките относно кърменето и на които понякога е трудно да си отговорят. Именно затова по време на срещата бяха обсъдени физическата и психическата подготовка за кърменето, раждането, докога трябва да кърми една жена, както интересни факти, свързани с някои митове около кърменето.

Основната цел на лекцията беше да даде отговори и някои идеи как да се избегнат често срещани предизвикателства, особено в първите дни след раждането. След края на дискусията бяха разгледани и книгите от заемната библиотека на групата, които допълват информацията за кърменето, раждането и всички онези въпроси, които често притесняват младите майки.

Ла Лече Лига

Ла Лече Лига

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...