Акценти
Начало / Последни новини / Лекоатлетическо шоу в Добрич! Пет титли за скачачите от Плевенска област

Лекоатлетическо шоу в Добрич! Пет титли за скачачите от Плевенска област

След Тереза Маринова и Тихомир Иванов школите в Плевенска област в скоковите дисциплини по лека атлетика продължават да раждат техни наследници. Това се видя днес в зала „Добротица“ в Добрич, където приключи националния шампионат за момичета и момчета под 16 години, девойки и юноши младша възраст. В секторите за висок скок триумфът бе поделен между Плевен и Червен бряг, а в тройния скок Плевен пак е над всички. Клубовете от областния град завоюваха три шампионски титли, а Спринт /Червен бряг/ – две.

Истинско шоу се получи в сектора за скок височина при момчетата. На първите пет места се класираха петима състезатели от въпросните два клуба. Инфарктна бе битката за титлата. В крайна сметка тя бе поделена между четирима – Георги Николов от СКЛА Спартак /Плевен/ /той спечели и сребърен медал в скока на дължина/, Петков Стаменов и Николас Петков от Спринт /Червен бряг/ и Димитър Ташев от Сливен. Квартетът завърши с резултат 165 см, като и четиримата скачаха без фаул до тази кота. После опитаха по 3 пъти на 170 см, но без успех. Момчетата отказаха допълнително надскачане и всички получиха златни медали. Непосредствено зад тях със 160 см се нареди Александър Бегов от СКЛА Спартак, а със 150 см завърши Денис Маринов от Червен бряг.

Тоталната бе доминацията в тази дисциплина и при юношите. Възпитаникът на Георги Гетов – Браян Пейчев от СКЛА Спартак и Добромир Николов от АК Плевен 2014 бяха над всички с по 186 см. Титлата взе Пейчев, който преодоля от раз височините. Бронзовият медал е за Георги Велчев от СКЛА Спартак със 183 см. Със същия резултат четвърти е червенобрежкия състезател Габриел Митов. Шести и седми тук са Цветелин Кирилов от АК Плевен 2014 и Йордан Попов от СКЛА Спартак.

Тотално надмощие на водения от Светослав Топузов – СКЛА Феникс 2004 в тройния скок. Битката за титлата се водеше между съотборнички. Спечели я Алина Грънчарова с резултат 11,24 метра. Ванеса Хаджийска скочи с 12 см по-назад и се окичи със сребърния медал.

Добромир Николов от АК Плевен 2014 пък взе бронз на 60 метра с препятствия.

Снимка: bgathletic.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...