Акценти
Начало / Последни новини / Лека атлетика! Георги Николов двоен шампион, Венелина Петкова първа с копието

Лека атлетика! Георги Николов двоен шампион, Венелина Петкова първа с копието

Триумф за лекоатлета от плевенския Спартак – Георги Николов. Той спечели две шампионски титли от националния шампионат за момчета под 16 години във Велико Търново. На стадион „Ивайло“, Георги започна с успех във високия скок. Битката бе изключително оспорвана до последния опит. Николов първи преодоля 175 см и това му осигури крайния успех. Със същия резултат приключи и Димитър Ташев от Сливен, но той преминаваше над летвата от следващите опити. Бронзовият медал тук е за скачача от Спринт /Червен бряг/ – Николас Петков със 172 см. На 3 см след него се нареди съотборника на шампиона – Александър Бегов.

Георги Николов се наложи по-убедително в скока на дължина. С резултат 6.07 м. той беше единственият състезател, приземил в пясъка след 6-ия метър. И тук борбата с него водеше Димитър Ташев, но сливналията скочи само 5.88 м.

Венелина Петкова спечели безапелационно титлата в хвърлянето на копие при момичета под 16 години. Резултатът й 38 метра бе със 7 метра над този на Валентина Тодорова от АСКЛА-Сливен, която приключи на второ място. Двете спориха и на още един фронт. Венелина бе близо до шампионски дубъл. Само 26 см не достигнаха на възпитаничката на плевенския АК Георги Дъков и треньорката Галя Николова да е двоен първенец. В тласкането на гюле тя стана вицешампионка с 10,74 метра. Съперничката й от Сливен обаче грабна първото място с постижение от 11 м.

Вицешампион е й още един състезател на Галя Николова. Става въпрос за Георги Георгиев, който хвърли копието на 39.80 м. Победител тук е пловдивчанина Костадин Кръстанов с 44.03 м.

Сребърен медал в скока на височина за Цветелина Герганова от Спартак /Плевен/. Тя преодоля 159 см от третия си опит. Със същия резултат шампионка е Анелия Асенова от Хеброс /Харманли/, покорявайки котата от втори път.

Снимка: bgathletic.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...