Начало / Последни новини / Легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев посети Плевен

Легендата в спортната гимнастика Йордан Йовчев посети Плевен

Българската легенда в спортната гимнастика Йордан Йовчев се срещна днес в Плевен с председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански. Посещението на олимпийския ни медалист е във връзка с предложението му за изграждане на професионална площадка за стрийт фитнес в града. Площадката е включена в инвестиционната програма на Община Плевен, част от приетия от Общинския съвет Бюджет 2019.

По време посещението си в Плевен Йордан Йовчев,  заедно с Цветан Георгиев – кординатор на клуба по стрийт фитнес „Стрийт уоркаут България“, председателя на местния парламент Мартин Митев и общинския съветник Йордан Грижов – зам.председател на ПК по „Младежки дейности, спорт и туризъм“, направиха оглед на терена, предвиден за изграждане на спортното съоръжение. Предвижда се площадката да бъде част от пространството на парк „Десети декември“.

В свое писмо до местната управа от края на миналата година Йордан Йовчев, в качеството си на председател на Спортния клуб по гимнастика и стрийт фитнес „Стрийт уоркаут България“, информира, че с него многократно са се свързвали младежи от Плевен, които от дълго време желаят в града да бъде изградена професионална площадка за стрийт фитнес. „Стрийт фитнесът е прохождащ спорт в България през последните 4-5 години, но приобщава все повече желаещи да спортуват. Факт са редица турнири и квалификации за Световно първенство, което се провежда в Москва. Нашата страна дори вече може да се похвали със световен вицешампион при жените в лицето на Цвети Станева и бронзов медалист при мъжете – Стефан Еротеев. В Плевен има много млади хора, които практикуват този спорт и други, които с радост биха тренирали на открито за поддържане на добра физическа форма“, споделя спортната легенда. Идеята му е след изграждане на площадката в Плевен тук да се организират и турнири с участието на млади хора от цялата страна.

sdr

„Това са събития, които се следят с огромен интерес. Смятам, че тази площадка ще допринесе за физическата активност на гражданите, за подготовка на желаещи да практикуват стрийт фитнес, ще  допринесе и за допълнително повишаване имиджа на града. Със съдействието на клуба по стрийт фитнес на площадката ще могат да се организират и обучения и тренировки. Ползите безспорно ще бъдат много за всички нас“, посочва Йордан Йовчев.

Във връзка с предстоящото изграждане на професионална площадка за стрийт фитнес в Плевен са представени два варианта за визия на съоръжението, които са съгласувани със Световната федерация по стрийт фитнес (WSWCF) и отговарят на всички изисквания за провеждане на национални и международни състезания и турнири.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...