Акценти
Начало / Политика / Главният прокурор да се произнесе по случая Червен бряг,  ще настояват от ПП АБВ

Главният прокурор да се произнесе по случая Червен бряг,  ще настояват от ПП АБВ

Главният прокурор Сотир Цацаров да се произнесе по случаите в Червен бряг, Стрелча и Асеновград. За това ще настояват от ПП АБВ, обяви днес в Плевен председателят на партията Румен Петков.

Той заяви, че ще настоява главният прокурор на Републиката да обясни защо Специализираната прокуратура се занимава със случай, в който няма нито една стотинка нанесена щета на общински бюджет, визирайки акцията срещу кмета на Червен бряг преди дни.  „В същото време има случаи на кметове на общини, срещу които са повдигнати обвинения за злоупотреби с милиони без такива брутални полицейски сцени. Това е безумие, което поражда съмнение за невъзможност на Специализираната прокуратурата да намери адекватен подход в такива случаи”, смята Петков.

Той припомни, че кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов е атакуван за спряна обществена поръчка за осигуряване на топъл обяд на социално слаби жители на Червен бряг. Обществената поръчка е проведена от комисия, която предлага на кмета процедурата да бъде прекратена.  „Нито една от трите фирми, участвали в обществената поръчка, не е обжалвала решението за прекратяването й. В същото време  Прокуратурата счита, че са накърнени интересите на една от тях”, отбеляза той.

„Въоръжени полицаи отиват в Общината на Червен бряг, този мегаполис, държа да подчертая това, и извеждат петима общински служители, товарят ги на специализиран полицейски бус, за да ги отведат в полицейското управление насреща и да им кажат, че са разпитвани като свидетели.  Ако съм на мястото на тези хора, ще съдя държавата за унижението, причинените щети и накърнено човешко достойнство. От друга страна, държавата трябва да осъди полицаите, следователя и прокурора, разпоредили тези действия”, каза Петков и заяви, че  от АБВ се противопоставят на този вид унижение и мачкане на българските граждани.

Той обяви, че ще направи всичко възможно да осигури правна защита на кметовете на Червен бряг и Стрелча, за да защитят човешкото си достойнство, ако трябва и в международен съд.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...