Акценти
Начало / Любопитно / Легендарният “Ford Mustang” гостува днес в Плевен

Легендарният “Ford Mustang” гостува днес в Плевен

Легендарният “Ford Mustang” гостува днес в Плевен. Иконата на „Ford“ стъпва за пръв път официално на Стария континент в над 50-годишната си история, за радост на европейските си фенове. Култовият автомобил участва в роудшоу, което премина вече през Бургас, Варна и Русе, а днес е ред на Плевен. Авромобилът ще очаква всички любители на тази марка от 14 до 19 часа на площад „Свобода“ до паметника на Альоша. Следващите градове, в които той ще се спре, са: Стара Загора – 13 септември, 9-20 ч., Mall Galleria; Пловдив – 14 септември, 12-19 ч., пред хотел „Рамада Тримонциум“; София – 26 септември, очакват се подрбности за точната локация.
Най-харесван автомобил във Фейсбук в света – с повече от 8 милиона лайка, „Ford Mustang” има над 9 000 появи по телевизията, в музикални клипове и видео игри, както и във филми с холивудски звезди като Уил Смит, Никълъс Кейдж, Джейсън Стейтъм, Том Круз и Стийв Маккуин – в култовия филм „Булит“ от 60-те години.
Култовият автомобил се предлага с 5.0-литров V8 двигател с 421 к.с. и 530 Нм въртящ момент, който ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Специално за Европа е разработен и нов 2.3-литров бензинов EcoBoost агрегат с мощност 317 к.с. и 432 Нм въртящ момент, постигащ 0-100 км/ч за 5.8 секунди, който предлага по-голяма икономичност.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...