Акценти
Начало / Общество / Левски се превърна в център на мажоретките

Левски се превърна в център на мажоретките

260 мажоретки от 14 мажоретни състава от осем населени места – Варна, Троян, Дряново, Ловеч, Павликени, Обнова, Летница и Левски, направиха грандиозно шоу за радост на малки и големи. Това е второто поредно издание на фестивала, под патронажа на кмета на Община Левски Любка Александрова, който е посветен на Международния ден на детето – 1 юни.

Любка Александрова приветства с „Добре дошли” елита на мажоретките в България, честити празника на малчуганите и техните родители с пожелание да се сбъднат детските мечти и да има много усмивки. Участваха и духовите оркестри от Ловеч, Троян и Варна, които внесоха тържественост и се погрижиха за доброто настроение, допълват от пресцентъра на местната администрация.

Своята първа официална изява на фестивала направи Мажоретен състав „Мегаданс” при НЧ ”Светлоструй” село Обнова с ръководител Ренета Георгиева. Да подкрепи мажоретките, които се представиха чудесно, беше дошъл кметът на селото Детелин Николов. А уникалните с изпълненията и костюмите си, 260-те мажоретки доставиха истинско удоволствие на публиката в Левски.

Всички участници във фестивала получиха грамоти за отлично представяне и плакети, които им връчи зам.-кметът на Община Левски Здравко Дафинов. Ръководителят на мажоретния  състав на град Левски Валя Маркова, която има най-голяма заслуга градът да стане център на това грандиозно събитие, се раздели тържествено с три момичета от състава – те ще продължат образованието си в други градове.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...