Акценти
Начало / Общество / Къде какво ще има в Плевен за Деня на детето

Къде какво ще има в Плевен за Деня на детето

Празничните прояви за деня на детето – 1 юни, в Плевен ще започнат в 10 часа пред централния вход на Военния клуб. Там ще се проведе стрелба с лък и ще бъде открита изложба на историческо оръжие и униформи. Инициативата е съвместна на Военния клуб, Национално дружество „Традиция”- регионален клуб  Плевен и Клуб за спортна стрелба с лък „Бела Арчер” към Спортен клуб „Габарит”- София.

Също в 10 часа, но на сцената на Летния театър в Кайлъка, ще започне фолклорен фестивал с участието на изпълнители от Плевен, Ловеч, Тръстеник и специални гости от Полша.

Час по-късно, от 11 часа, пред ХГ „Илия Бешков” ще започне тържеството, което по традиция МЦ КИРМ Плевен организира за всички свои деца, заченати ин витро.

В 16 часа пред зала „Катя Попова” Доротея Люцканова и нейното студио за джаз и поп пеене кани децата на Плевен да попеят и да изпълнят песента „Заедно” на Графа, Орлин и Любо. Този импровизиран концерт ще е въведението към празничния спектакъл, който талантливите ученици на Доротея Люцканова ще изнесат от 18.30 часа на сцената на зала „Катя Попова”. Неговото мото е „Звездите са сред нас” и в него ще се представят най-добрите възпитаници на Детския джаз център, лауреати на наши и международни музикални конкурси.

Малко преди това – в 18 часа, пред читалище „Съгласие” ще започне концертът на най-новата формация при читалището – вокална група „Арлекино”. За първи път талантливите деца ще представят пред публика песни от репертоара си.  Веднага след изпълненията на „Арлекино“ – в 19 часа, в зала „Емил Димитров“ на читалище „Съгласие 1869″ започва последното представление за сезон 2014/15 г. на една от най-успешните балетни постановки – „Приказка за Пепеляшка“.

По повод 1 юни във формирования на Сухопътните войски в гарнизоните Белене и Плевен организират Ден на отворени врати. Той ще започне в  9.30 часа. За 1 юни вратите ще бъдат отворени за посещение и на военното формирование от състава на Военновъздушните сили в Долна Митрополия.

Съюзът на математиците в Плевен е избрал днешният празничен ден, за да закрие тържествено състезателната 2014/2015 г. Церемонията ще се проведе от 17.30 часа в двора на Регионалния исторически музей, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличилите се през годината ученици.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...