Начало / Любопитно / На Свети дух се помолете за благоденствие

На Свети дух се помолете за благоденствие

Днес е празникът на Свети Дух, който дава живот на всички твари, чрез когото ни се даряват всяка мъдрост, всякакви духовни дарове и различни добродетели.

Светите отци казват, че Светият Дух не е създаден от Отца, не е сътворен, не е роден, но произлиза от Него. Тази Божествена тайна Православната църква не се решава да подложи на разсъждение, защото смята, че Господ открива на човека само толкова, колкото му е необходимо за неговото спасение и много тайни остават за нас зад непроницаема завеса.
Плодовете на Духа, по думите на апостол Павел, са: любов, радост, мир, дълготърпение, благост, милост, милосърдие, вярност, кротост, себеобуздание.

1 юни 2015 г. е съдбовен ден, защото се застъпват  два празника  – Светият Дух ще излее своята благодат първо върху невинните деца и върху възрастните, които носят чисти души като на децата.

Ако на Петдесетница не сте ходили на църква, на Свети Дух го направете, за да се помолите за здраве и благоденствие за вас, вашите близки, за цяла България и за света.

Не забравяйте, че на всяко първо число от месеца в храмовете светяват прясна светена вода.  Днес си вземете светена вода от храма, с която да наръсите вашите домове и работно място.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...