Акценти
Начало / Политика / Къде и защо е пътувал зад граница президентът, пита Румен Петков

Къде и защо е пътувал зад граница президентът, пита Румен Петков

Народният представител от Коалиция за България Румен Петков е внесъл официално заявление за достъп до информация в Президентството, с което иска информация за всички задгранични пътувания на президента Росен Плевнелиев и на вицепрезидента Маргарита Попова.

Депутатът настоява да получи изчерпателна информация за посетените от тях държави и градове, продължителността на задграничните им пътувания, както за състава и броя на придружаващите ги делегации. А за всяко пътуване поотделно да му бъде предоставена подробна информация за изразходваните средства от държавния бюджет, както и информация за целта на пътуванията и конкретните резултати от тях.

„Настоявам да получа тази информация, защото при встъпването си в длъжност президентът обяви, че ще реализира икономии в няколко направления , като едно от посочените беше именно съкращаване на разходите за задгранични пътувания. У мен остава впечатление, че президентът, и особено вицепрезидентът, с  и без повод пътуват зад граница, което освен сериозно ощетяване на бюджета, е и без видими резултати за държавата”, обясни мотива си за внесеното питане Румен Петков и допълни, че основната му цел е да бъде информирана обществеността за приоритетите и резултатите във външнополитическата дейност на президетската администрация.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...

Един коментар

  1. Комунистче малко пикливо