Акценти
Начало / Култура / Куп награди за „Колорит” от конкурса „Пейзаж от моята България”

Куп награди за „Колорит” от конкурса „Пейзаж от моята България”

Седем награди спечелиха малките художници от арт школа „Колорит” р Плевен от седмото издание на Националния конкурс за ученическа рисунка „Пейзаж от моята България”, научихме от ръководителя на школата Майя Ананиева.

С Втора  награда – диплом, парична премия и участие в Националния пленер „Пролетни багри“ в Троян,  е отличена 13-годишната Виктория Иванова. Тя печели високото отличие с рисунката си „Ранна пролет в Боженци“.

Специални Дипломи получават: Катрин Илиева – 11г., Калоян Йоргов – 13г., Калина Христова – 10г., Елеонора Герганова – 15г., Радостин Кралев – 10г, Веселин Тодоров – 10г.

Националният конкурс за ученическа рисунка „Пейзаж от моята България“ се организира от Националното училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“ в град Троян с подкрепата на Министерството на културата, СБХ, НХА и ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Откриването на Националната изложба с най-добрите 450 творби и награждаването на победителите ще бъде по традиция на 3 март в Галерията на художественото училище.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...