Акценти
Начало / Здравеопазване / Купуването на линеен ускорител за УМБАЛ – Плевен вече е решено

Купуването на линеен ускорител за УМБАЛ – Плевен вече е решено

За нуждите на УМБАЛ „Д-р Г. Странски” ЕАД – Плевен ще бъде закупен линеен ускорител, с който се осигурява високотехнологично лъчелечение на пациентите с онкологични заболявания. Това предвиждат измененията и допълненията в Концепцията за преструктуриране на системата на болнична помощ, одобрени вчера от Министерския съвет. Болницата в Плевен е единственото лечебно заведение на територията на този район за комплексно лечение на онкологичните заболявания, в това число диспансеризация и лъчетерапия.

Основният фокус на Концепцията за преструктуриране на системата на болнична помощ е борбата с онкологичните заболявания. Концепцията се изпълнява чрез Средносрочна рамкова инвестиционна програма, финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г. от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет.
Средставата за закупуването на допълнителната високотехнологична апаратура са осигурени от спестения от Министерството на здравеопазването значим финансов ресурс в процеса на договаряне, след като на проведените до момента търгове по обществени поръчки бяха постигнати значително по-ниски от заложените цени.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...