Акценти
Начало / Общество / Кулинарни умения ще демонстрират потребителите на Дневния център за възрастни с увреждания

Кулинарни умения ще демонстрират потребителите на Дневния център за възрастни с увреждания

дневен център

Дневен център за възрастни с увреждания отваря врати, за да запознае отблизо с дейността си гражданите на Плевен, съобщават от там. Мероприятието ще се проведе на 26 март, четвъртък, от 10 до 12 часа. В рамките на Деня на отворените врати са предвидени дейности, свързани със заниманията по трудотерапия „Готварство”. Трудотерапевтите Христина Маринова и Десислава Дафинова ще представят заедно с потребителите на Дневния център как се декорират сандвичи и приготвят бутерки с локум и тутманик.

От понеделник до петък, от 9.30 до 12 часа и от 14 до 16 часа , всеки желаещ ще може да посети и благотворителната изложба-базар на Дневния център.

Дневеният център за възрастни с увреждания предлага комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на лица с увреждания през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време и личните контакти. Потребителите на Центъра са на възраст между 18 и 60 години.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...