Акценти
Начало / Образование / Кръгла маса на тема: „Образованието на 21 век през погледа на „дигиталните деца“ ще се проведе днес в Плевен

Кръгла маса на тема: „Образованието на 21 век през погледа на „дигиталните деца“ ще се проведе днес в Плевен

Днес, от 10.30 часа в Сугестопедия център за работа с деца в Плевен ще се проведе кръгла маса на тема: „Образованието на 21 век през погледа на „дигиталните деца“. Алтернативни методи на преподаване и организация на извънкласния образователен процес“.

Родители, преподаватели, представители на местни и държавни органи, съпричастни към образованието, на  академичната общност и неправителствени организации ще обсъдят алтернативните начини и методи на преподаване, и ще изведат добри иновативни практики. Внимание ще бъде обърнато на необходимостта от промяна на текущата образователна система в страната чрез създаване на подкрепящи я инструменти и обучения с оглед намаляване на младежката безработица, агресията в училище, емиграцията и функционалната грамотност на населението.

Особено внимание ще бъде акцентирано на прилагането на STEAM обучението, което през последните години получава все по-голямо внимание от специалистите в образованието, които търсят ефективен и разбираем начин да общуват с учениците и да ангажират вниманието им.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...