Акценти
Начало / Политика / Криминализиране на фалшивото освидетелстване на инвалиди иска депутатът Красимир Каракачанов

Криминализиране на фалшивото освидетелстване на инвалиди иска депутатът Красимир Каракачанов

Красимир КаракачановНеобходими са спешни промени в Закона за социално подпомага, това сподели пред плевенските медии зам.-председателят на Народното събрание и председател на ВМРО Красимир Каракачанов. Депутатът сподели, че не са напълно удовлетворени от това, че ГЕРБ дава приоритет на своите проектозакони, като пренебрегва мнението на по-малките партии. Каракачанов допълни, че по няколко основни теми не са подкрепили правителството, като сред тях са външния дълг, санирането и пенсионната реформа. Може да ни наричат ”странният съюзник”, но ние няма да отстъпим от своето мнение, макар и да подкрепяме правителството, уточни лидерът на ВМРО.

Според него един от основните проблеми, по които трябва да се работи, е свързан със социалното подпомагане. „Необяснимо е как през 1990 година, при население от около 9 млн. души, в страната ни е имало около 150 хил. инвалиди, а сега при население от около 7 млн. те са вече към 900 хил.. Има цели села, в които повечето жители са например асматици, в други са епилептици и т.н. Именно тези хора източват социалните фондове и средствата, необходими на истински нуждаещите се, които впоследствие се принуждават да набират пари в клипчета по телевизията”, обясни Каракачанов. Решението е да бъде криминализирано фалшивото освидетелстване на инвалиди, като за наказание се отнема лиценза на лекаря или комисията, която е издала неверния документ. Според депутата само така има шанс отпусканите средства да бъдат насочени към наистина нуждаещите се от тях хора.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...