Акценти
Начало / Култура / Красотата на България пристигна и в Плевен

Красотата на България пристигна и в Плевен

Пътуващата фотоизложба с най-добрите кадри от миналогодишния конкурс “България – атрактивна туристическа дестинация” от вчера вече е експонирана и в Плевен. Партньори в организирането са Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Регионален бизнес център Плевен и Община Плевен.

Националният конкурс, който стартира първоначално като регионален, се провежда за трета поредна година.

Пътуващата фотоизложба е била експонирана миналата година за месец и половина на Теминал 2 на летище София. За месец – около Коледа и Нова Година, изложбата е посрещала и изпращала и българи и чужденци на Терминал 1, пак на летище София.  Била е експонирана за два месеца в Икономическия университет във Варна.

В момента тече третия етап от тазгодишния конкурс, който приключва на 18 септември. Конкурсните работи се оценяват от жури, което излиза с решение в края на всеки от трите етапа на конкурса. За всеки отделен етап оценява жури в различен състав. Освен подбраните от журито снимки, в окончателното класиране ще бъдат включени и фотографиите, номинирани от потребителите.

По традиция ежегодният онлайн фотоконкурс завършва с отбелязването на Световния ден на туризма – 27 септември. На специална церемония се обявяват и награждават победителите, а с най-добрите фотоси се организира фотоизложба.

В Плевен фотоизложбата е подредена на открито зад Мавзолей-костница “Св. Георги Победоносец”. Кадрите ще останат в града ни до средата на месец септември.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...