Акценти
Начало / Политика / Красимир Каракачанов: Опитът за покушение срещу Доган е бунт на част от тяхната общност

Красимир Каракачанов: Опитът за покушение срещу Доган е бунт на част от тяхната общност

Не смятам, че опитът за покушение срещу Ахмед Доган е цирк, организиран от самото ръководство на ДПС. Това мнение изказа Красимир Каракачанов, председател на ВМРО – БНД. Според него става дума за младеж, който иска да стане известен и се чувства недооценен.

„По-важното, което ми направи много грозно впечатление, е че веднага след този опит за покушение ДПС побързаха да спекулират на етническа основа със случилото се. Лютви Местан започна да спекулира с темата, че това било плод на говора на омразата, визирайки всички онези, които са критикували ДПС за кражбите, които извършват 23 години”, допълни Каракачанов. Атентаторът се казва Октай, той е етнически турчин и според лидера на воеводите тази заигравка и на новото ръководство показва едно – „ДПС си беше и си остава етническа партия, която се опитва да използва етническата карта, за да мародерства върху българската държава”.

23 години ДПС монополизира турското население и го капсулира, според Каракачанов и не може такива хора да изкарват атентатора едва ли не продукт на анти-ДПС пропагандата в България. „Това е поредната политическа спекулация, с която целят да си бетонират електората. Осъждаме всеки един опит за политическо насилие, а това е бунт на част от тяхната общност спрямо партията”, беше категоричен председателят на ВМРО – БНД.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...