Акценти
Начало / Любопитно / Красиви мажоретки дефилираха днес по улиците на Левски

Красиви мажоретки дефилираха днес по улиците на Левски

мажоретки

В празник на младостта, красотата и съвършенството се превърна третото издание на Мажоретния фестивал в Левски, който по традиция се провежда на Деня на детето.

 Фестивалът е по идея на Валя Маркова,  която подарява този празник на своите съграждани. Съдействие и финансова подкрепа оказва Община Левски.

Празникът започна с дефиле на  Мажоретния състав на  град Левски с ръководител Валя Маркова. В  дефилето участват още мажоретните състави  от СОУ “Димчо Дебелянов” – Белене с ръководител Мая Добрева,  ОУ“Хр. Ботев“ гр. Мездра с ръководители Цветелина Цинцарска и Анета Петкова,  ОУ “Св. Климент Охридски” – Павликени с ръководители Ваня Стоянова и Мария Петкова, СОУ ”Вичо Грънчаров” гр.Горна Оряховица  с ръководител Розалия Нанкова  и мажоретен състав на град Летница с ръководител Румяна Люцканова и още Младежки духов оркестър с диригент Тотко Рогашки и мажоретен състав с ръководител Пепа Рогашка -гр.Ловеч.

мажоретки

Събитието откри кмета на Община Левски Любка Александрова с поздрав към децата  и към всички участници във фестивала.

След красивия спектакъл на мажоретките, всички състави получиха плакет и грамота за отлично представяне.  Валя Маркова получи специална благодарност от кмета на Община Левски.

мажоретки

Прочетете също:

Ден на дъвката е днес

На 23 септември през 1848 г. американецът Джон Къртис произвежда в дома си бонбон от ...