Акценти
Начало / Култура / Красивата Йоана Буковска в гореща сцена с Веселин Плачков в новата премиера на Драмата (видео+галерия)

Красивата Йоана Буковска в гореща сцена с Веселин Плачков в новата премиера на Драмата (видео+галерия)

 

„Пролетно тайнство” е новото заглавие на плевенския Драматичен театър, чиято премиера беше вчера вечер. Спектакълът е изграден върху сложните взаимоотношения между композитора Игор Стравински, Коко Шанел и съпругата на Стравински – Катерина.

В ролята на екстравагантната и властна Коко Шанел е Йоана Буковска, а Веселин Плачков изгражда образа на талантливия и егоцентричен композитор. Параскева Джукелова е неговата съпруга Катерина. Сложността на тези отношения се допълва от образа на Мари (Красимира Кузманова) – близка приятелка на Коко Шанел и гувернантка в дома й.

IMG_9412Пролетно тайнство

„В нашия спектакъл „Пролетно тайнство” се опитахме да срещнем две големи линости, оставили  следа в световната култура, правейки революция в своите области  – Игор  Стравински в музиката  и Коко Шанел в модата. Предизвикателството в тези образи идва от тяхната непримиримост с общоприетите правила и същевременно остават верни на своите си правила, които отстояват през целия си живот. В спектакъла се опитвам да проведа, заедно с актьорите, това надмогване над себе си. Надмогване, което коства много в личен план, но дава онова признание, което всеки от нас иска да получи”, казва режисьорът на спектакъла Бойко Илиев.

IMG_9408Пролетно тайнство

Публиката усети цялата тази сложност и дълбочина в характерите на героите в прекрасните изпълнения на актьорите. Несъмнено горещата сцена между Йоана Буковска (Коко) и Веселин Плачков (Стравински) ще привлече още повече вниманието на зрителя.

 

IMG_9407Пролетно тайнство

IMG_9398Пролетно тайнство

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...