Акценти
Начало / Общество / Край Брестовец и Гривица излязоха на протест заради винетките

Край Брестовец и Гривица излязоха на протест заради винетките

Днес недоволни жители на селища около Плевен излязоха на протест заради необходимостта да плащат винетни такси, за да стигнат до работните си места в Плевен.

Те се събраха на протест край Брестовец и Гривица, блокирайки за кратко движението в посока към Ловеч и Русе.

Даниел Йорданов началник на сектор „Контрол и правоприлагане” , БГ ТОЛ, който присъства на протеста, обясни, че има камери на БГ ТОЛ, разположени на стационарната рамка на с. Брестовец. „Тя е разположена в урбанизирана територия, в рамките на населеното място, поради което снимките, които се генерират от нея няма да бъдат използвани за издаване на електронни фишове”, успокои педставителят на БГ ТОЛ. „Записите ще се използват за борбата със сивия бранш в транспортната дейност, за видеонаблюдение, за откриване извършителите на престъпление и т.н.”, уточни Йорданов и допълни, че  за използване на участъка от с. Брестовец до гр. Плевен следва да бъде закупена електронна винетка.

Областният управител Мирослав Петров също беше на място на протеста край Брестовец.

„Решение има и то е в ръцете на общинските кметове. Това беше и причината миналата седмица да проведа работна среща с всички кметове на общини на територията на област Плевен, на която те получиха актуална информация за условията – административни и финансови, при които да направят предложение за стопанисване на съответните отсечки от републиканската пътна мрежа пред АПИ и след решение на МС това задължение на общините да поддържат тези отсечки ще освободи хората от винетни такси за ползването на тези участъци от републиканския път”, обясни областният управител.

Георг Спартански: Бюджетът на Общината няма възможност да поддържа участъците, за които се настоява да отпаднат винетките

Хората се заканиха с всеки следващ ден, в който няма решение на проблема да увеличават с половин час блокадата на движението.

Снимката е илюстративна

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...