Акценти
Начало / Крими / Крадци, пребили човек за няколко буркана, поискаха споразумение от съда

Крадци, пребили човек за няколко буркана, поискаха споразумение от съда

Сключване на споразумение или съкратено съдебно следствие поискаха двама апаши, отмъкнали покъщнината на свой съселянин и нанесли му побой. Двамата подсъдими са затискали обрания към леглото, нанасяли са му удари в областта на челюстта и са заплашвали, че ще го гръмнат, ако не каже къде са парите.
Днес Плевенски окръжен съд е разгледал делото против подсъдимите С.С.С. и З.З.А.. Освен за нападението на 19.12.2014 г., те са обвинени и в това, че са откраднали два буркана с домати – тип консерва, около 1 кг червен лук, един буркан с пчелен мед, една стайна антена и ½ кутия цигари, на обща стойност 13.91 лева.
В днешното съдебно заседание съдът не е дал ход на делото, с оглед обстоятелството, че двамата подсъдими са се явили лично, без защитници, и са изразили желание да имат защита по делото. Те са заявили, че желаят да сключат споразумение или делото да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, но не могат да си подсигурят защитник, тъй като не са в състояние да заплатят адвокатско възнаграждение.
Предвид заявеното искане от подсъдимите за приключване на делото със споразумение или по реда на съкратеното съдебно следствие, с оглед обстоятелството, че участието на защитник е задължително, делото е отложено за назначаване на служебен защитник.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...