Акценти
Начало / Култура / Коронни арии на Катя Попова ще звучат в концерт на Плевенската филхармония и Общинската хорова формация

Коронни арии на Катя Попова ще звучат в концерт на Плевенската филхармония и Общинската хорова формация

katq

Концерт в памет на великата Катя Попова ще представят Плевенската филхармония, Общинската хорова формация „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева и солисти от Софийската опера. Съорганизатор на музикалното събитието е Община Плевен. Събитието е по повод 90 години от рождението на оперната прима, които се наввършиха на 21 януари тази година. Ще звучат арии, дуети и хорове из опери на Бизе, Верди, Гуно, Доницети, Лехар, Пучини, Чайковски. Почитателите на именитата плевенчанка с ангелския глас ще могат да чуят всички коронни арии, които бележат кариерата й. Солисти ще са Марияна Панова – сопран, и Даниел Острецов – тенор, от Софийската опера.

В програмата са включени Наздравица, ария на Алфред от II действие, Хор на циганките и Хор на матадорите от III действие и Встъпление към IV действие на операта „Травиата” от Верди. Ще звучат ария на Неморино из „Любовен еликсир” и Сватбен хор от II действие на „Лучия ди Ламермур” на Доницети. Ще се насладим и на дуета на Мими и Родолфо – I действие от „Бохеми” и ария на Тоска от II действие на едноименната опера на Пучини.

Почитателите на оперното изкуство ще съпреживеят и ария на Русалка (Месечко) из едноименната опера на Дворжак и ария на Маргарита (Бижутата) из „Фауст” на Гуно. Ще звучат обичаните увертюра, антракт към IV действие и Женски хор от I действие на „Кармен”от Бизе.

Ще чуем и ария на Джудита из едноименната опера на Лехар, Полонез от VI картина на „Евгений Онегин” от Чайковски и ария на Херцога – I действие из оп. ”Риголето” от Верди.

Концертът ще се състои на 13 февруари от 19 часа в залата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев”. Входът е свободен.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...