Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / Корнелия Нинова: За всичко ще има пари,  ако унищожим паралелната държава

Корнелия Нинова: За всичко ще има пари,  ако унищожим паралелната държава

БСП е единствената партия, която започна промяната от себе си, за да покаже, че може да промени България. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща с граждани в Плевен. „Ние побеждаваме на тези избори, изобщо не се съмнявайте в това и големият въпрос сега е какво правим за народа си и каква промяна предлагаме от 27 нататък”, категорична бе тя преди да представи алтернативата, която БСП предлага на сегашното управление.

Лидерът на БСП посочи две големи цели.Първата е спасяване на нацията от загиване или преодоляване на демографската криза.  „Всички трябва да имаме разум и да проумеем, че  главната ни задача е да спасим народа си от изчезване и да посветим всичките си политики на това”, заяви Нинова.  Втората цел, която БСП си поставя е да унищожи паралелната държава. „За всичко ще има пари – за пенсии, за млади семейства, за икономика и индустрия, ако  отрежем главата на паралелната държава. 10 млдр.  лв. излизат от джобовете на българския народ  и потъват в джобовете на малцина годишно. 50 лрд.лв краде паралелната държава и мафията. Когато на това нещо се сложи край, ще има възможност за други политики и ние сме решени да го направим”, обеща Нинова.

Тя акцентира, че  БСП се обявява за национално, родно производство и икономика. „ГЕРБ създадоха икономика, която дава на 10 фирми в държавата всичко. Ние заставаме зад малкия и среден бизнес, и затова създаваме фонд „Индустрия””, заяви Нинова и обясни, че в този фонд ще влизат държавни средства, които да се  инвестират в райони с проблеми с безработицата, с бедността и северозападния район е такъв. Тя посочи още, че предвиждат подпомагане на млади предприемачи, които искат да си открият фирма като за 1 години ще са освободени от данъци. Ще има таван на субсидиите за големите земеделски производители, за да се преразпределят средства към малките производители на месо, зеленчуци, мляко. „БСП ще продължи битката с големите търговски фирми в защита на българския производител”, заяви лидерът на левицата.

В областта на образованието  Нинова посочи, че ГЕРБ са го съсипали до степен да произвежда неграмотни млади хора. Корнелия Нинова подчерта, че БСП предлага – връщане на парите на държавното и общинското училище от частните, възстановяване на професионалните техникуми, въвеждане на специалности във висшите училища, които са необходими на икономиката, отмяна на Закона за училищното и предучилищното образование, един учебник по всеки предмет.

БСП ще продължи политиката си защита на доходите и преодоляване на бедността, като промени данъчната политика. 20% данък върху доходите за тези, които взимат над 10 000 лв. на месец, за да са солидарни с бедните българи. Въвежда на семейното подоходно облагане и младите семейства, ще плащат по-малко данъци с 50 лв. месечно за всяко дете, каза още Нинова.

По отношение на пенсиите тя заяви, че от догодина ще се  преизчислят старите пенсии. „Казвам го с открито лице, защото БСП е единствената партия, която досега е преизчислявала пенсии и пак ще го направим с новия среден осигурителен доход от 2013 г.”, обяви Корнелия Нинова.

В сферата на здравеопазването Нинова каза, че предлагат всеки,  който си плаща здравните осигуровки да може да се лекува без да доплаща нито лев. Който не може да си плаща, ще има социален фонд, който да покрива разноските за тези хора, посочи тя.

По отношение на външната политика Нинова каза, че ГЕРБ са предатели на националния  интерес с подмяната на Ирина Бокова, с подкрепата на споразумението с Канада, с четири пъти гласуване за санкциите срещу Русия, с това, което правят с партия ДОСТ. „Те допуснаха чужда държава да  се меси директно във вътрешните работи на България и да определя пътя на България. Остро осъждаме това и казваме, че заедно с президента Радев ще върнем достойнството на българския народ на международната сцена и европейците ще разберат, че  ние уважаваме този съюз като наш, общ дом. Но и по  същия начин те ще уважават българския народ като равноправен на другите европейски народи. Бойко Борисов  излъга нагло, че българският президент е подкрепил споразумението с Канада. То е вредно за българската икономика и унищожително за българския национален интерес”, заяви Нинова.  Тя посочи, че ГЕРБ мълчат унизително, когато ни сложиха в задния двор на Европа и попита, защо сега Борисов няма характера на българин и да се опълчи на своите началници да не ни слагат в задния двор на Европа. Ние от БСП не се притесняваме да  заявим, че сме достойни българи, защото сме родолюбци и поставяме на първо място България, завърши Корнелия Нинова и думите й бяха посрещнати от аплодисменти и скандиране БСП от препълнената зала в читалище „Съгласие”.

Водачът на листата Васил Антонов представи отборът, с който в област Плевен коалиция „БСП за България” ще се яви на предстоящите избори. „Това са хора с един етикет – ще защитават не само националните, но и интересите на Плевен и региона в бъдещия парламен”, обяви Антонов. Той очерта основните приоритети, свързани с плевенския регион, които БСП си поставя. На първо място той посочи доизграждането на магистрала „Хемус” и изграждането на АЕЦ Белене. Още Васил Антонов посочи възстановяването на военновъздушното училище в Долна Митрополия, изграждане на многопрофилна спортна зала в Плевен и на индустриална зона край Плевен. „Заставайки пред вас мога да гарантирам, че ние ще бъдем с вас и ще защитаваме вашите интереси”, заяви Васил Антонов от името на всички кандидат-депутати от плевенската листа.

Срещата в читалище „Съгласие” продължи с изпълнения на Марияна Петрова и Богдан Томов.

                                  Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...