Акценти
Начало / Политика / Координационни центрове за докладване на домашно насилие ще изграждат в три области

Координационни центрове за докладване на домашно насилие ще изграждат в три области

Създаването на общински координационни центрове за разпознаване и докладване за случаи на пострадали от домашно насилие предложиха Жени ГЕРБ Плевен, Перник и Ловеч по време на междуобластна среща в Плевен.  на тема „Споделяне на добри практики”. С инициативата са се ангажирали кметът на град Ловеч – Корнелия Маринова, и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, които са присъствали на срещата, информират от местната централа на Жени ГЕРБ.

Домакин на събитието бе областната структура на  ЖЕНИ ГЕРБ Плевен с клубен ръководител Даниела Гонкова. Своя  положителен опит, работещи идеи и добри практики са споделили  представители на дамските структури на партията от Плевен, Перник и Ловеч. Презентации са направили Елза Драгомирова, областе клубен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ – Перник, Росица Маринова, организационен секретар на дамите в Ловеч и Даниела Гонкова, областен клубен ръководител на ЖЕНИ ГЕРБ – Плевен.

„Няколко дни след 24 май,, след онова възторжено „Върви, народе възроден”, абитуриент от МГ призова своите съученици „Където и да учите, върнете се, защото имаме държава за оправяне. Това предизвика еуфория и възторг, но у мен събуди смут и се замислих това ли оставяме на децата си –  държава за оправяне? Смятам, че не. Защото ГЕРБ има и желанието, и възможностите, и потенциала да оправи нещата, така че да не оставяме на децата си държава за оправяне”, е казала при откриването на срещата  Диана Данова, член на НИС на ЖЕНИ ГЕРБ.

Основните теми, които са обсъдени в рамките на срещата са били посветени на здравето, социалните и здравни отговорности и принципите на справедливостта. Дамите са били много активни и по въпроса за създаване и прилагане на координационен механизъм за разпознаване и докладване за случаи на пострадали от домашно насилие на местно ниво. Специален лектор на събитието е била Златка Мачева, председател на „Център Отворена врата“

Гости на събитието са били областният координатор на ГЕРБ – Плевен и народен представител Владислав Николов, областният управител на Плевен Ралица Добрева, областният управител на Ловеч Ирина Митева, общински съветници от Плевен, Ловеч и Перник – жени, ръководители на областните и общински дамски структури на партията в трите области.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...