Акценти
Начало / Култура / Концерт „Коледа в Европа” готви читалището в село Победа

Концерт „Коледа в Европа” готви читалището в село Победа

pobeda

Концерт под надслов „Коледа в Европа” подготвя екипът на читалище ”Зора -1990 г.” в село Победа, информираха от културния инстутит. Концертът ще се състои в края на месец декември и е част от дейностите по проекта „Дестинация Европа”, финансиран от Сдружение „Обществен фонд читалища” – Плевен. Предвиждат се и представяне на създадените по време на проекта авторски презентации, изложба на рисунки, изработени с помощта на различни художествени техники, есета, кулинарна изложба.

Проектът стартира в в началото на октомври и има за цел да повиши информираността и знанията на подрастващите за Европейския съюз, неговите институции, функции, ценности. Целевата група обхваща 10 участници – 6 местни ученици 13 до 16 години и 4 местни младежи и девойки до 29 години, нееднократно участвали в студентски бригади и културен туризъм в страни от Европейския съюз.

На проведената първа среща по проекта на всички участници са раздадени информационни материали – брошури, карти, дипляни, осигурени от Европейския информационен център “Европа Директно – Плевен”.

До момента са реализирани част от проектните дейности, които включват информационни презентации на тема „История, география, символи, институции и страни членки на ЕС”, Конкурс за лого на проекта, в който активно се включват всички участници. На по-късен етап са изработени и раздадени на младежите тениски и шапки с избраното лого по проекта. Екипът на Читалището запознава целевата група с презентация на тема „Европейски забележителности”, след което на участниците са предоставени материали, за да участват в обявения  конкурс за рисунка на тема „Европейска забележителност”.

Част от участниците в проекта се включват с написване на есе на тема „Моето бъдеще в Европа”, а други представят собствени презентации на тема „Виртуална европейска разходка”.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...