Акценти
Начало / Култура / Концерти, нови книги, театър и парад на модата тази седмица в Плевен

Концерти, нови книги, театър и парад на модата тази седмица в Плевен

Културният афиш на Плевен тази седмица ще започне с представянето на книгата „Кметълски истории” на  бившия  кмет на Каварна Цонко Цонев. Авторът повдига завесата над интересни случки извън сцената с едни от най-великите рок музиканти, идвали в България. Представянето е тази вечер – 20 юни, от  19 ч. в Rock ‘n’ Rolla club.

На 21 юни /вторник/, от 16:30ч. в  ХГ  „Дарение Светлин Русев“ е концертът на ученици от школата по пиано на Милена Спасова.

От 18 часа във вторник е концертът на Общинския духов оркестър под наслов «Лято в градината».  Той ще се проведе пред Центъра за работа с деца. Любителите на биг бендовата музика ще могат да се насладят на изпълненията на Духовия оркестър и в четвъртък, 23 юни , от 18 часа отново пред ЦРД.

На 22 юни,сряда,  от 21 часа в Литния театър в Кайлъка ще гостуват  Владимир Карамазов, Захари Бахаров и Юлиан Вергов със спектакъла „Спанак с картофи”. Заглавието е поредното от Летния кинотеатър . Комедийният спектакъл от Золтан Егреши и режисьора Богдан Петканин наднича в съблекалнята на трио футболни съдии преди и след мача.

На 23 юни /четвъртък/, от 16:30ч. в ХГ „Дарение Светлин Русев“ ще бъде представен поетът Николай Милчев с последната му книга „Прелест и светогорски стихотворения“. Авторът е носител на наградата за поезия на в-к „Словото днес“ за 2014г.

Седмичният културен календар ще завърши с шоу – концерт – спектакъла Парад на модата с режисьор Георги Ангелов. Модното шоу ще е на 26 юни, неделя, от 20 часа в ДКТ „Иван Радоев”.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...