Акценти
Начало / Икономика / Конструктивни предложения и оптимизъм – основни характеристики на дебатите „Научени уроци”

Конструктивни предложения и оптимизъм – основни характеристики на дебатите „Научени уроци”

ОИЦ

Конструктивни предложения, натрупан опит и оптимизъм са основните характеристики на проведените от Областния информационен център – Плевен кръгли маси в рамките на кампанията „Научени уроци“.

Мащабното проучване започна преди два месеца с анкети сред организации, институции и стопански субекти, получили финансиране от оперативните програми. В тях те споделиха проблеми и основните трудности, с които са се сблъскали при реализацията на проектите си. Сега дойде ред на кръглите маси, най които бяха набелязани слабите места и имаше възможност за дискутиране на разнообразни предложения и работещи идеи за преодоляването им, каза Йонка Янакиева, управител на ОИЦ – Плевен.

Проведените в Плевен кръгли маси са две с модератори Даниела Димитрова – изпълнителен директор на СПОФ „Читалища“ – Плевен и д-р Юлиян Господинов от СА “Д. Ценов”.

Основните акценти на предложенията от тях са за облекчване на процедурите при кандидатстване и отчитане, лесен достъп до безлихвено кредитиране, унифициране на правилата и процедурите по всички оперативни програми, кандидатстване и отчитане по електронен път, изграждане на стабилни взаимодействия между бенефициента и УО и други. Всички предложения ще бъдат обобщени и предоставени на Управляващите органи на оперативните програми, уточни Янакиева.

Третият етап от кампанията предвижда провеждането на национална кръгла маса в София през месец ноември, в която ще участват представители от всяка област в страната. За Плевен единодушно бе избрана Даниела Димитрова, изпълнителен директор на сдружение“Плевенски обществен фонд “Читалища“.

На територията на област Плевен кампанията премина при изключителен интерес и активност от страна на бенефициентите, които възлагат големи очаквания по отношение на програмирането на новия период 2014 – 2020, допълни още Йонка Янакева.

 

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...