Акценти
Начало / Здравеопазване / Конкурс „Кърменето вдъхновява” организират по повод Седмицата на кърменето

Конкурс „Кърменето вдъхновява” организират по повод Седмицата на кърменето

От 1 до 7 август Плевен отново ще се включи в Седмицата на кърменето, която тази година ще премине под мотото„Подкрепа за кърменето:близо до майките”.  Акцентът през тази една седмица ще е върху жените, които оказват подкрепа на кърмещите майки.

В рамките на Седмицата на кърменето неформалната плевенска кърмаческа група, с подкрепата на Ла Лече Лига – град Плевен, организира конкурс „Кърменето вдъхновява“.

До участие в конкурса се допускат всякакви ръчно изработени творби както от деца, така и от възрастни, рисунки, фотоколажи, красива фотография, идейни снимки на вашите бременни и коремчета, придружени със стихчета и разкази, защо не и статия за блог на тема „Кърменето вдъхновява“.

Всички творби ще бъдат представени в изложба на открито по време на Световната Седмица на Кърменето, която ще бъде открита на 1 август.

На 1 август ще бъде организирана и Творителница, материалите в която ще бъдат осигурени от организаторите. В тази импровизирана работилница всеки ще може да покаже майсторлък и творчество, а изработеното ще може да се вземе за спомен.
Ще се радваме да се запознаем с бъдещи и настоящи родители, техните семейства и приятели, здравни и социални работници – или всички, на чиято подкрепа разчитат майките, за да кърмят успешно бебетата си, приканват организаторите от Ла Лече Лига – Плевен.

Прочетете също:

Десетдневка на безплатни прегледи за деца в плевенска болница

Безплатни прегледи и консултации за най-малките пациенти обявяват от новооткритата клиника за майчино и детско ...