Акценти
Начало / Общество / Конкурс по мотивационна публична реч „Младите говорят за…“ ще се проведе в Плевен

Конкурс по мотивационна публична реч „Младите говорят за…“ ще се проведе в Плевен

Конкурс по мотивационна публична реч за Ученически съвети ще се проведе на 1 април в зала „Катя Попова” в Плевен. Инициативата е на  Общински съвет по наркотични вещества – Плевен,  съвместно с други институции. „Решихме да направим това събитие за говорене, защото не е важно просто да си добър, а да можеш да кажеш колко си добър“, каза Катя Божикова, председател на Съвета по наркотични вещества.

Отборите ще дебадират по предварително зададени теми, които са абстрактни. Жури, също от млади хора, но с много опит в мотивационното говорене, ще оценява отборите.

Едно от училищата, подали за заявка в конкурса е МГ „Гео Милев”. „Решихме да се включим в конкурса, защото го приемаме като едно предизвикателство и като начин да научим още много”, казаха Теменуга Георгиева и Моника Бойчева от Ученическия съвет на Математическата гимназия.  В отговор на журналистически въпрос двете момичета бяха категорични, че връстниците им са много информирани по отношение на наркотиците и са наясно, че трябва да са отговорни към себе си.

Нели Средкова

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...