Акценти
Начало / Култура / Конкурс за есе изпраща победителите в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел

Конкурс за есе изпраща победителите в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел

index

По повод 10 години членство на Р България в НАТО Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България и Министерство на образованието и науката обявяват конкурс за есе на тема „Заедно в името на мира и сигурността!“.

В конкурса могат да участват български ученици от 11 и 12 клас и студенти. Езикът на есетата е български, а обемът им – до 3 стандартни печатни страници.

Ще бъдат отличени трите най-добри ученически есета и трите най-добри студентски есета. Шестимата победители в конкурса ще имат възможност да посетят щаб-квартирата на НАТО в Брюксел през месеците май или юни.

Есетата им ще бъдат публикувани на интернет страницата на Дипломатическия институт, а авторите ще получат сертификати за добро представяне. Класирането ще бъде обявено на интернет страницата на Дипломатическия институт в началото на м. май 2014 г.

Крайният срок за изпращане на есетата е 6 април 2014 г. на адрес: 1040 София, ул. “Алфред Нобел“ № 2 или на: [email protected].

Необходимо  е  участниците  да  посочат  координати  за  обратна  връзка  (телефон  и  имейл), учебно  заведение  и  изучавана специалност.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...