Начало / Общество / Конкурс за рисунка обявява парк „Персина” за Световния ден на влажните зони

Конкурс за рисунка обявява парк „Персина” за Световния ден на влажните зони

Всяка година на 2 февруари Дирекция на Природен парк „Персина“,  като представител на най- голямата по площ влажна зона с международно значение, отбелязва Световният ден на влажните зони.  На този ден през 1971 г. в иранския град Рамсар е подписана Конвенцията за влажните зони, наречена Рамсарска конвенция.

Световният ден на влажните зони преминава под мото зададено от Конвенцията на официалния им интернет сайт www.ramsar.org. Тази година 2 февруари  представя влажните зони, като жизнено важни екосистеми за бъдещето на човечеството, предотвратяващи бедствия и унищожение, под надслов „Влажните зони намаляват риска от унищожение“.

За популяризиране на празника Дирекция на ПП „Персина“ обявява конкурс за рисунка, колаж, плакат, 3D модел, скулптура или макет на тема: „Могат ли, влажните зони да предотвратят унищожение?“. Творбите ще се приемат в дирекцията на Парка със срок от 02 февруари до 02 март 2017 година. Резултатите ще бъдат обявени на 10 март 2017 година. Няма ограничение във възрастта на участниците и материалите, от които да бъдат изработени творбите. Поощряват се и ще се приемат и групови разработки. Голямата награда ще е екскурзия на територията на ПП „Персина“, както и много допълнителни поощрителни награди.

Повече информация за конкурса можете да намерите ТУК

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...