Начало / Култура / Конкурс за най-добър рецитатор обявиха от РБ „Христо Смирненски”

Конкурс за най-добър рецитатор обявиха от РБ „Христо Смирненски”

Конкурс за рецитиране на стихове от Христо Смирненски обяви Регионалната библиотека в Плевен, която носи името на твореца. Инициативата е организирана съвместно с Община Плевен и е под наслов „Ний всички сме деца на майката Земя”.

Участниците са разделени в три възрастови групи – до 15 години, от 16 до 19 години и над 19 години. Те ще изпълнят по едно стихотворение на Смирненски по собствен избор. А кой е най-добър рецитатор ще прецени специално жури, което ще следи за добра дикция и артистичност на участниците.

Ще бъдат отличени най-добрите рецитатори в трите възрастови групи, класираните на първо място ще получат парична награда от 50 лв., за второ място – 30 лв., а за трето – 20 лв. Всеки участник ще получи и диплом за участието си в конкурса, както и абонамент за ползване услугите на библиотеката.

Желаещите да се включат в инициативата трябва да се запишат до 20 септември в читалнята на Регионална библиотека „Христо Смирненски” в Плевен, самият конкурс ще се проведе в арт залата на 25 септември от 17.00 часа.

Прочетете също:

Плевенчани почетоха паметта на Левски

Паметен ритуал по повод 151 години от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски се ...