Начало / Култура / Конкурс за директор на Панорамата обяви Община Плевен

Конкурс за директор на Панорамата обяви Община Плевен

панорама

Конкурс за  длъжността директор на Дирекция „Военно – исторически музеи” – Плевен обяви днес Община Плевен. Конкурсът се обявява поради изтичане срока на договора на сегашния директор – доц. Милко Аспарухов.

Изискванията към кандидатите са да имат висше образование с образователно-квалификационна степен – магистър, с професионално направление – история и археология. Кандидатите трябва да имат трудов стаж минимум 3 години по специалността. Изискват се също  организационни умения, комуникативност  и адаптивност. Като предимство ще се счита, ако кандидатът има присъдени научни степени и звания,  опит в областта на музейното дело и опазване на културното наследство,  участие в разработването и реализирането на програми и проекти,  чуждоезикова подготовка и компютърна грамотност.

Кандидатите ще трябва да защитят концепция за дейността и развитието на Дирекция „Военно – исторически музеи” – Плевен за период от пет години, подробно разработена за първата от тях. Конкурсът включва и събеседване с кандидата.

 

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...