Акценти
Начало / Култура / Конкурс за детска рисунка обяви Министерството на транспорта

Конкурс за детска рисунка обяви Министерството на транспорта

палитра за рисуванеКонкурс за детска рисунка на тема „Технологиите, които ме свързват със света“ обяви Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщеният. Инициативата е част от поредицата събития, посветени на 150 годишнината от създаването на Международния съюз по далекосъобщения (МСД) и 135 години от членството на Република България в него.

В конкурса могат да участват деца на възраст  от 7 до 13 години.

Краен срок за изпращане на творбите е 8 май 2015 г.

Всяко дете може да изпрати по една рисунка, саздадена самостоятелно от него. Адресът за изпращане е: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ул. „Дякон Игнатий“ №9, София 1000, до Петя Чакърова, експерт в дирекция „Съобщения“.

В пощенския плик трябва да бъде приложен лист с формат 15/10 см, на който са изписани с печатни букви име, фамилия, възраст, e-mail, телефон на автора.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени на интернет страницата на МТИТС, раздел „Новини“. Най-добрите рисунки ще бъдат изложени по време на Кръглата маса по въпросите на защитата на децата в интернет пространството на 18 май 2015 г., която е част от събитията в България посветени на 150-годишнината на МСД.

Ще бъдат връчени предметни и парични награди на авторите на рисунките, класирани на първо, второ и трето място. Победителите ще бъдат поканени на церемония в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ще получат наградите си лично от министър Ивайло Московски.

 

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...