Акценти
Начало / Общество / Комплексно административно обслужване в Община Плевен улеснява гражданите

Комплексно административно обслужване в Община Плевен улеснява гражданите

IMG_7024Община Плевен

От 25 март промени в закона налагат прилагането на комплексното административно обслужване в общинската администрация, това информират от пресцентъра на Община Плевен. При този вид обслужване административната услуга се извършва без да е необходимо заявителят да предоставя информация или доказателствени средства, за които са налице данни, събирани или създавани от Община Плевен, независимо дали тези данни се поддържат в електронна форма или на хартиен носител.

От въвеждането на комплексното административно обслужване се очаква то да допринесе за предоставяне на качествени услуги с по-голяма ефективност, намаляване на административната тежест, намаляване на възможностите за корупционни практики и приближаване на предоставянето на административни услуги до гражданите и бизнеса.

Комплексните административни услуги, които могат да бъдат извършвани от Община Плевен, са: издаване на разрешения за рекламна дейност; издаване на разрешения за поставяне на преместваеми съоръжения, обслужващи търговията, транспорта и рекреацията; издаване на разрешения за таксиметров превоз на пътници, издаване на удостоверение за наследници; издаване на удостоверение за постоянен адрес за първи път; издаване на удостоверение за идентичност на лице с различни имена; възстановяване или промяна на име; комплектоване и проверка на документи към искане за установяване на българско гражданство.

Пълната информация за това как точно ще бъдат осъществяване тези услуги може да бъде намерена на официалната интернет страница на Община Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...