Начало / Култура / Колоритчета представят България на Световен фестивал във Вашингтон

Колоритчета представят България на Световен фестивал във Вашингтон

Творческият екип на арт школа „Колорит” – Плевен  – Инна Чулева – 8г., Никола Ангелов – 10г. , Кристина Гечевска  – 12г. и техният арт педагог Майя Ананиева, ще представи България на 5-тия Световен детски фестивал във Вашингтон.

Световният арт форум ще се проведе от 30 юни до 4 юли 2015г. Децата и тяхната ръководителка получиха право на участие след като станаха победители в 5-тата Световна Олимпиада по изкуства за деца от 8 до 12 годишна възраст в категория „Рисунка и живопис”.

Талантливите плевенски деца ще рисуват в „Парка на президента” The Ellipse пред Белия дом. Обобщаващата тема на тазгодишния форум е „Творчество, разнообразие и единство” На 30 юни те ще създадат картини на тема ”Околна среда и екология”, на 1 юли  ще рисуват на тема „Креативност и вдъхновение”, на 2 юли  темата е „Мирът и приятелството”, научихме от арт педагога Майя Ананиева. На 3 юли всеки от участниците ще има възможност да посети  Художествени галерии, музеи и исторически забележителности във Вашингтон. На 4 юли  всички участници от цял свят ще празнуват Националния празник на САЩ по специална програма “World`s child” в National Mall.

Световният детски фестивал се организира от Международната фондация за детско изкуство. На 30 юни по време на арт изявите плевенският екип ще има среща с Посланика  на България в САЩ – НП Елена Поптодорова. Партньор на Международната фондация за детско изкуство   за България е Фондация „Култура плюс”, чрез която се осъществяват всички творчески и организационни контакти.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...