Акценти
Начало / Спорт / Леката атлетика с най-много привърженици в Плевен

Леката атлетика с най-много привърженици в Плевен

Леката атлетика се оказа най-предпочитания спорт в Плевен на днешното издание на инициативата „Спортувай в твоя град”. Плевенчани имаха възможност да се включат и в надпревара по колоездене и стрийтбол.

Малки и големи с велосипеди изчакаха търпеливо официалното откриване на националния спортен празник, за да потеглят по близо 10-километровото трасе от велоалеята до Мавзолея до хотел „Кайлъка” и обратно.

„Щастлив съм, че Плевен е първият град домакин на прекрасната инициатива „Спортувай в твоя град”. Надявам се, че този празник на различните видове спортове ще привлече не само участници за момента, но ще стане традиция и ще се превърне в трайна любов към спорта. Спортът е най-добрата профилактика на заболяванията, предизвикани от съвременната урбанизация, той възпитава воля, мъжество, сили, прави хората победители”, каза на официалното откриване на инициативата кметът на Община Плевен проф. Димитър Стойков.

По данни на организаторите, около 400 плевенчани се включиха в празника днес, те се състезаваха в три възрастови групи – 14-16 години, 17-30 години и над 31 години. Близо 200 души пробягаха по маркираното трасе в централната пешеходна зона и Градската градина, 100 участваха в колоезденето, в стрийтбаскет сили мериха 20 отбора. Зам.-кметът Стефан Петков връчи медалите на победителите, имаше и предметни награди.

Заелите първите места в различните възрасти в трите спорта имат право да участват в националните финали, които ще се проведат в курорта Албена от 14 до 16 юни.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...